18.05.2024 18:00

XI. JARNÍ ZLATÁ ZRUČSKÁ MÖLKKA (18. 5. 2024)

Rok se s rokem sešel a opět se přiblížil největší turnaj z „velké pětky“ velkých turnajů v České republice: „Jarní zlatá zručská mölkka“ ve Zruči nad Sázavou. Z Jablonce nad Jizerou se chystala vyrazit šestice hráčů ve dvou týmech. Tradiční „SEMTAMŤUK“ (Petr Hanyk, Pavel Švanda, Terka Klikorková) a relativní nováčci „JIZERKY“ (Jarmila Hanyková, Jitka Klikorková a Lída Janoušková). Menší komplikace nastala už při plánování dopravy. Nikdo kromě Petra nebyl ochoten řídit. Jak se tam tedy dopravit jedním vozem? Navíc Petr, jako již několikrát dříve, vypomáhal s organizací turnaje a vezl s sebou počítač, tiskárnu a velkou televizi. Vstříc nám vyšlo město Jablonec nad Jizerou a zapůjčilo nám devítimístnou dodávku. Byla to nezapomenutelná jízda. To však nebylo nic proti jízdě, která nás čekala o víkendu.

V sobotním hlavním turnaji tříčlenných družstev se sešlo 32 (sic!) týmů z celé republiky, Slovenska a Polska. Souboje ve čtyřech základních skupinách po osmi družstvech dopoledne rozdělily startovní pole na dvě poloviny: „Úspěšnou“, která postoupila do „Play-off“, a „méně úspěšnou“, která si zahrála turnaj „Poslední šance“. Obě naše trojice se zařadily do lepší skupiny. „SEMTAMŤUK“ svoji skupinu suverénně ovládl a „JIZERKY“ po samých remízách postoupily ze čtvrtého místa.



Po obědě se strhly vyřazovací boje. „JIZERKY“ podle očekávání nepřešly přes favorizovanou „MaMaJu“ a ani dále se jim moc nedařilo. Holky nakonec obsadily celkové 15. místo. „SEMTAMŤUK“ také nezačal nejlépe. S místním týmem „My to Vypijem“ nepředvedl vůbec dobrý výkon (hlavně Petr měl velkou krizi) a v rozhodující hře ho zachránila jen chyba soupeře a hodně štěstí - 2:1 pro „SEMTAMŤUK“. Ale pak začala naše spanilá jízda: 2:0 jsme porazili „Ořešín“ (překvapení turnaje) a v semifinále padl 0:3 výborně hrající „Leszno Mölkky Team“ z Polska.



Ve finále nás čekala těžká váha v podobě bíloveckého týmu „MaMaJa“, jenž v semifinále přetlačil největší adepty na zlato – „LOBE Star“. Byl to tvrdý boj v každé hře. Musíme uznat, že soupeř měl mnohokrát docela smůlu, která způsobila, že „SEMTAMŤUK“ nakonec zvítězil nečekaně hladce 3:0. Bylo to tedy poprvé za celou dlouhou historii našich návštěv na tomto turnaji, kdy jsme mohli nad hlavu zdvihnout tuto cennou trofej. Vlastně nemohli, protože je putovní a od minulého ročníku se někam zatoulala ☹. Snad se časem najde. Nicméně jsme obdrželi krásnou dřevěnou maringotku – symbol zdejší mölkkové arény.



Konečné pořadí:
1. SEMTAMŤUK
2. MaMaja
3. Leszno Mölkky Team (POL)
4. LOBE Star
5. Černá mamba
6. Ořešín
7. Mölkky Bystrc II
8. Dynamo
9. NIC NEBUDE
10. Lvov Karpaty
11. Třináctá mölkka
12. Pallasit
13. Bílovec HK
14. Optimisti
15. JIZERKY
16. My to Vypijem
17. SKM Zruč senioři
18. PROMÖLKKY 1 (SVK)
19. Doubravka
20. SKM Zruč nad Sázavou
21. WWW
22. PROMÖLKKY 2 (SVK)
23. Pražské dřevo
24. KLOKANI
25. Mimoni
26. Buráci
27. Co my dáme
28. PRORADOST
29. Co to je
30. Parta Plzeň
31. APAČI
32. KNS

—————

Zpět


Kontakt

Český svaz MÖLKKY

Sídlo:
Stranný 39
257 56 Neveklov
IČO - 22758003

Doručovací adresa:
Koniklecová 454/8
634 00 Brno