01.09.2016 08:46

Vítězem Zručské DC LIGY opět PRORADOST!!!

V pátek 26. 8. 2016 se uskutečnilo finále ZRUČSKÉ DC LIGY v mölkky, tzv. finále MASTERS. V soutěži startovalo 8 nejlepších týmů dle průběžného pořadí ligy. V soutěži startovali i někteří čerství účastníci MS ze Zruče, ale i jiné kvalitní týmy. Opět byly k vidění znamenité hody i skvělé taktické bitvy.

Týmy byly rozděleny do dvou základních skupin dle průběžného pořadí. Skupinu A ovládl jednoznačně tým ŠKOPÍCI, který dokázal porazit i tým PRORADOST a šel tedy do semifinále z prvního místa. PRORADOST nakonec byla druhá, když holky zabraly proti DYNAMU. Ve skupině B vyhráli NEŠIKOVÉ před týmem DŮCHODCI 2016.

Potvrdily se tedy papírové předpoklady a mezi nejlepší čtveřici turnaje pronikly první čtyři týmy průběžného pořadí. V prvním semifinále na sebe narazili NEŠIKOVÉ a PRORADOST. Nešikové vstoupili do bojů skvěle a první hru dokázal Lukáš zvítězit nad Jardou. Pak Pepa srovnal s Tomášem na 1:1 a čtyrhra dopadla úspěšně též pro tým PRORADOST. Když pak Pepa proti Lukášovi připsal i třetí bod mohla PRORADOST slavit finále. V druhém souboji využili DŮCHODCI 2016 svých zkušeností a dokázali zaskočit dosud suverénní ŠKOPÍKY.

V boji o třetí místo NEŠIKOVÉ zabrali a zvítězili. ŠKOPÍCI skončili tedy čtvrtí a toto umístění jim patřilo i v celkovém pořadí. Na NEŠIKY zbyl bronz. Ve finále holky z PRORADOSTI dokázali DŮCHODCE 2016 hladce porazit, ale ti i přesto mohli slavit druhé místo v MASTERS a i druhé místo v celkovém pořadí, o kterém nakonec při shodném bodovém zisku s NEŠIKY rozhodlo právě lepší umístění z finále. PRORADOST slavila obhajobu prvenství ve finále MASTERS i v celkovém pořadí DC LIGY.

Závěrem bych chtěl poděkovat sdružení ZA ZRUČ VESELEJŠÍ za skvělý nápad uspořádat opět po roce mölkkovou ligu, za výbornou organizaci celé akce a za to, že je mölkky baví a neberou je na lehkou váhu. Díky patří také firmě ALBI za podporu všech kol Zručské DC LIGY pěknými cenami. Doufám, že příští rok se ve Zruči opět potkáme při dalším ročníku Zručské DC LIGY a s některými týmy se těším na viděnou na MČR v Černé Hoře. Těšíme se na Vás a pevně věříme, že mistr ČR bude opět i vítězem celého turnaje.

Za všechny účastníky Zručské DC LIGY sepsal Pepa Buzek

—————

Zpět


Kontakt

Český svaz MÖLKKY

Sídlo:
Stranný 39
257 56 Neveklov
IČO - 22758003

Doručovací adresa:
Koniklecová 454/8
634 00 Brno