26.09.2012 09:59

Turnajovou sezónu jsme zakončili na vrcholu

 

    O víkendu 22. 9. – 23. 9. 2012 se v Mušově pod Pálavou uskutečnila republiková soutěž ve hrách KUBB + WOODBALL + MÖLKKY. Pro nás nejzajímavější byla samozřejmě soutěž v Mölkkách, i když někteří vyzkoušeli i ostatní hry. Za ČSM startovaly 3 dvoučlenné týmy. Celkem startovalo 22 týmů. Ze zahraničí měli zastoupení Slováci s dvěma týmy (ALFA a OMEGA).

    ČSM tedy reprezentovaly 3 kompletní týmy (ČSM 1, Proradost a Slepý patrony). Družstvo Slepý patrony (Jarda Šmídek, Alena Kaltounková) skončilo nakonec na 13. místě, když hned v první 3členné skupině narazilo na 2 pozdější finalisty a po posledním místě ve skupině spadlo do bojů v dolní polovině pavouka, kde pak všechny skupiny dokázalo bez problémů vyhrát. Lépe si vedlo mužstvo Proradost (Josef Buzek, Markéta Palmášiová), kterému těsně unikl postup do semifinále a nakonec skončilo na 9. místě.

    Největší radost mi ale udělal výkon našich kluků z ČSM 1 (Luboš Vlk, Milan Varga), kteří se nejprve dopoledne rozehráli v soutěži KUBB. Odpoledne pak suverénně kráčeli mölkkovou soutěží až do finále. V něm narazili na týmy SMA ALFA (letos 2. na MČR, 4. na MSR a obhájci prvenství v Mušově), SPV Velatice a SPV Bílovec A. Finále se hrálo na 4 kola a až do posledního hodu nebylo jasné, kdo se stane vítězem. Naši kluci hráli v deštivém finále opravdu znamenitě, a tak po dvou výhrách a 49 bodovém zisku měli před posledním kolem skvělou bilanci 149 bodů a náskok před druhými 11 bodů.

    I přesto ale bylo poslední kolo velice dramatické, doposud druhé ALFĚ se přestalo dařit a propadla se až na konečné čtvrté místo. Naopak na čelo zaútočil tým SPV Velatice, ale naši kluci si nakonec první místo pohlídali, když sice poslední kolo nezavřeli, ale opět získali 49 bodů. Zvítězili tedy se skvělým součtem 198 bodů, druhý skončil tým SPV Velatice a třetí tým SPV Bílovec A.

    Závěrem bych chtěl poděkovat členům ČSM za vzornou reprezentaci a klukům pogratulovat ke skvělému úspěchu. S napětím jsem sledoval Váš finálový výkon a hráli jste opravdu dobře. Doufám, že na Váš první velký úspěch pod křídly ČSM brzy navážete i na mezinárodní úrovni. Děkuji Vám za skvělou reprezentaci našeho svazu. Jste naše jedničky!!!

                      

    Josef Buzek – prezident ČSM   

 

    PS: V neděli si Luboš s Milanem vyzkoušeli ještě Woodball a jen těsně jim unikly stupně vítězů, nakonec vybojovali pěkné 4. místo.

 

Vysledkova_listina_Molkky_Pasohlavky_2012.pdf

Vysledkova_listina_Kubb_Pasohlavky_2012.pdf

Vysledkova_listina_Woodball_Pasohlavky_2012.pdf

Zdroj výsledkových listin: ČASPV

—————

Zpět


Kontakt

Český svaz MÖLKKY

Sídlo:
Stranný 39
257 56 Neveklov
IČO - 22758003

Doručovací adresa:
Koniklecová 454/8
634 00 Brno