30.09.2016 02:28

Turnaj mistrů Stranný – vládla Třináctá mölkka!!!

V sobotu 24. 9. 2016 se uskutečnil na novém multifunkčním hřišti ve Stranném historicky první turnaj mistrů ve hře mölkky. A bylo se na co koukat ještě dříve, než začal samotný turnaj.

Při registraci si hlavní pořadatel dovolil menší extempore s barvou ve spreji, když při neodborné manipulaci prorazil tlakovou nádobu příborovým nožem a zázemí OÚ Stranný tak vymaloval na červeno. Naštěstí pohotové ženy rychle zasáhly a do startu turnaje dokázaly alespoň část červené pohromy poklidit (za to jim patří opravdu veliký dík).

Ačkoliv účast, co do počtu týmů, nebyla úplně podle očekávání, kvalita hráčů byla veliká. Nakonec se do turnaje přihlásilo 9 soutěžních týmů. Ve startovním poli nechyběli čerství mistři ČR tým PRORADOST, haloví mistři ČR a vítězové Česko-moravského poháru 2016 tým Třináctá mölkka a dva týmy, v jejichž řadách startovali účastníci letošního MS ve Francii.

Nejprve se odehrála základní skupina, ve které se hrálo systémem každý s každým. Do play off postupovalo prvních osm týmů dle počtu získaných výher, takže černý petr čekal jen na jediný tým. Tím se stal po boji tým DRAČICE, který jako nováček srdnatě bojoval až do úplného konce, ale nakonec to děvčatům alespoň na osmé postupové místo nevyšlo. Základní skupinu ovládl tým Třinácté mölkky pouze o skóre před týmem PRORADOST.

Už ve čtvrtfinále začalo na hřištích přituhovat a bylo znát, že jde opravdu o hodně. Hrálo se na dva vítězné zápasy. Asi nejpikantnější byl souboj mezi týmy Za Zruč veselejší I a II. Nejstarší účastníci turnaje (součet věku tří hráčů byl úžasných 210 let) nakonec po skvělých výkonech v základní skupině, kde vybojovali třetí místo, nestačili na tým Za Zruč veselejší I. Štístka překvapila dosud také dobře hrající Apače, kteří byli po základní skupině na pěkném čtvrtém místě. Jinak se překvapení nekonalo a do semifinále proklouzla také PRORADOST na úkor LOBESTAR, které tak oplatila porážku ze základní skupiny a také Třináctá mölkka, která vyřadila tým Šimölkky.

Semifinále bylo také napínavé, opět na dva vítězné zápasy. PRORADOST porazila tým Za Zruč veselejší I a Třináctá mölkka si smlsla na Štístkách. Obě semifinále byla plná emocí i napětí, ale papíroví favorité nezaváhali.

Boj o třetí místo tak svedl dohromady Štístka a Za Zruč veselejší I. Po pěkném boji nakonec potvrdil vzrůstající formu tým Za Zruč veselejší I a Štístka odsunul na bramborovou pozici, když opět zaúřadovala tvrdá ruka Leoše Fialy.

To finále mělo opravdu náboj, čerství mistři ČR proti týmu Třinácté mölkky. Po prvních oťukávacích pokusech a za podpory přihlížejících diváků se bylo na co koukat. Nakonec ale lepší nervy a přesnější ruku potvrdil tým Třinácté mölkky, který finále opanoval a zvítězil 3:1, když Tonda zavřel poslední hru při dvou nulách krásně hozenou osmičkou ve vzdálenosti devět metrů a pět centimetrů. Nezbývá než ocenit jeho odvahu.

Hned po finále následovalo vyhlášení výsledků. Poslední tým v turnaji DRAČICE si odnesl pěknou pitelnou cenu věnovanou prezidentem svazu. A pak se vyhlašovalo dál a už od pátého místa byly ceny opravdu hodnotné, když tým na pátém místě si odnesl sladkých 20 euro na hráče. A co teprve vítěz, který mimo poháru, medailí a šampaňského bral i opravdu sladkých 500 euro na hlavu a to už je teda pořádný balík.

Závěrem chci poděkovat všem za pomoc a podporu při organizaci Turnaje mistrů ve Stranném, jmenovitě Péťovi za pomoc na baru, profesionální uklízečce Věře za pomoc s odstraněním barevné pohromy, Markétě za výborný vrstvený salát, Mirce za klobásy, Pepovi za pívo, OÚ Stranný za poskytnutí zázemí a všem účastníkům za to, že k nám do Stranného vážili cestu. Věřím, že to stálo za to a snad se brzy ve Stranném opět při nějakém turnaji potkáme. Nebo třeba už teď v sobotu v Pasohlávkách.

Za rozsáhlý organizační tým sepsal Pepa Buzek

—————

Zpět


Kontakt

Český svaz MÖLKKY

Sídlo:
Stranný 39
257 56 Neveklov
IČO - 22758003

Doručovací adresa:
Koniklecová 454/8
634 00 Brno