07.10.2023 20:00

Souboj o zlatou mölkku - trojice (Rychnovek, sobota 7. 10. 2023)

Naši přátelé z Klubu netradičních sportovců z Josefova u Jaroměře po několika malých zkušebních turnajích ve hře mölkky dostali od Českého svazu mölkky důvěru uspořádat „plnotučnou“ akci v rámci Česko‑moravského poháru. A pojali ji ve velkém stylu! Pronajali si sportovní areál v nedalekém Rychnovku, kde je k dispozici nejen čtveřice antukových tenisových kurtů, ale také dokonalé zázemí.

Klub netradičních sportovců „nedělá“ jen MÖLKKY – hrají také KUBB, SPIKEBALL, KANJAM nebo DISCGOLF. Některé z těchto sportů jsme si mohli vyzkoušet na přilehlém fotbalovém hřišti.

Do Rychnovka se přihlásilo celkem 23 týmů z celé České republiky, Slovenska a Polska. Los do čtyř základních skupin proběhl v úterý v živém přenosu na YouTube a zajistil několik „derby“ hned v úvodní části turnaje. Ve skupinách se hrálo tradičně na dvě hry systémem „každý s každým“. Do hlavního „Play-off“ postupovala čtveřice nejlepších, ostatní čekal turnaj „Poslední šance“.

Během přestávky na oběd proběhla také (pro josefovské turnaje tradiční) dovednostní soutěž ve vypichování. Velmi kvalitní výkony předvedli hlavně zručský Radek Louda, který porazil druhého Krzysztofa Stachowiaka z Polska.

Do „lepšího“ pavouku se probojovali všichni favorité a téměř všichni také přešli přes osmifinále. „Husté“ to začalo být až ve čtvrtfinále, kde na sebe narazily samé „těžké váhy“: SEMTAMŤUK ‑ NIC NEBUDE (0:3), LOBE Star ‑ MaMaJa (2:3), HK Bílovec ‑ Třináctá mölkka (1:3), Tomira ‑ Pampuch (3:0). Semifinále rozhodla o tom, že si o 3. místo zahráli MaMaJa a Třináctá mölkka (3:2). Finále mezi současnými mistry ČR NIC NEBUDE ze Zruče nad Sázavou a legendární Tomirou také dospělo až do páté hry. Skvělá závěrečná šestka Lumíra rozhodla o tom, že trofej v podobě mölkky ze čtyřiadvacetikarátového zlata poputuje do Bílovce.

V Poslední šanci se na pomyslné stupně vítězů vypracovali Mölkky Bystrc I, METALURG 2 (SVK) a Štíři z Jablonce nad Jizerou. Všem gratulujeme.

Konečné pořadí:

  1. Tomira
  2. NIC NEBUDE
  3. MaMaJa
  4. Třináctá mölkka
  5. SEMTAMŤUK
  6. HK Bílovec
  7. LOBE Star
  8. Pampuch (SVK)
  9. Timbers Bojanowo (POL)
  10. SKM Zruč
  11. DYNAMO
  12. Optimisti
  13. KNS Josefov
  14. METALURG 1 (SVK)
  15. My to Vypijem
  16. Doubravka

Poslední šance:

  1. Mölkky Bystrc I
  2. METALURG 2 (SVK)
  3. Štíři
  4. Hvězdná čtyřka
  5. ŚKKF Timbers (POL)
  6. Šimelkky
  7. KNS Josefov BÉ

 

—————

Zpět


Kontakt

Český svaz MÖLKKY

Sídlo:
Stranný 39
257 56 Neveklov
IČO - 22758003

Doručovací adresa:
Koniklecová 454/8
634 00 Brno