28.06.2013 13:29

„PRÁZDNINY NANEČISTO, alias Zahradní slavnost“

26. 6. 2013 se na hřišti a v okolí Jedličkova ústavu a škol konala akce Prázdniny nanečisto (Praha 2 a 4 – Vyšehrad). V letošním roce se partnerem akce stal také Český svaz Mölkky. Na akci proběhlo představení hry mölkky a mölkky byly také jedním ze soutěžních stanovišť odpoledne, takže ti, co si hru vyzkoušeli, mohli získat razítko do soutěžního archu a sladkou odměnu.

Počasí sice moc nepřálo, ale nepršelo, takže se nakonec celá akce vydařila. Celé odpoledne skvěle moderovali Radek Musílek a Jiří Hölzel, kteří Prázdniny nanečisto odstartovali ve 14:00 hodin. Nejprve přivítali všechny účastníky, představili partnery akce a pak jednotlivá soutěžní stanoviště. Poté následovalo představení nové hry mölkky.

Moderátoři si neodpustili několik vtípků v souvislosti s počasím a dřevěnou sadou na zahřátí, ale pak již prezident ČSM popsal pravidla hry a pozval všechny na dvě hřiště, kde si mohli hru vyzkoušet podle libosti a dozvědět se další zajímavosti o hře. V průběhu celého dopoledne se poté moderátoři k našemu stanovišti vraceli a sledovali dění na hřištích.

Jedni z prvních, kteří si hru přišli vyzkoušet, byli členové redakce sportu České televize. Po lehkém představení hry a vyzkoušení házení se utvořily dva soutěžní týmy, které si proti sobě zahrály regulérní kolo hry mölkky. Týmy hrály ve složení Pavel Čapek a Ondřej Lípa proti Barboře Černoškové a Standovi Bartůškovi. Nakonec zvítězil tým Pavla a Ondřeje, ale k vítězství byli blíže nejprve Bára se Standou, kteří nedokázali zahrát devítku a po překročení 50 je čekal pád na 25 bodů. Poté mohutně dotahovali, ale Pavel s Ondrou hru zkušeně zakončili, když zahráli chybějící 4 body shozením čtyř mölekk. Ale i tak ještě Bára se Standou dokázali nahrát 42 bodů.

Po tomto skvělém rozjezdu jsme měli na obou stanovištích neustále plno, střídali se děti i dospělí, někteří soutěžili, někteří jen zkoušeli svojí přesnou ruku a občas byli k vidění opravdu šikovní hráči, kteří předvedli velmi přesné hody. Čas utíkal jako voda a všichni se opravdu dobře bavili. Na naše stanoviště zavítali ještě i další z redakce sportu ČT, například Jana Niklová, která také dokázala v souboji proti Kubovi zvítězit.

V průběhu programu se objevila Tonya Graves, zpěvačka skupiny Monkey Business, která zazpívala, a poté s ní moderátoři udělali minirozhovor, ve kterém Tonya přiznala, že je opravdu nesportovní typ a sport jí moc neříká. Radek Musílek jí nakonec nabídl, ať si vyzkouší mölkky. Po lehkém seznámení s pravidly se uskutečnilo jednokolové utkání, ve kterém Tonya zápolila s prezidentem ČSM a držela se opravdu dobře, i když to nakonec na vítězství nestačilo. Tonya pak přiznala, že mölkky jsou opravdu nenáročný a jednoduchý sport a že si je ráda ještě někdy v budoucnu zahraje, pokud bude mít příležitost.

Sportovní odpoledne vyvrcholilo exhibičním florbalovým utkáním Jedličkova ústavu proti výběru České televize. V něm po gólu Jany Niklové zvítězila Česká televize 1:0. Poté byl Jedličkovu ústavu předán nový automobil a pak vše vyvrcholilo ještě kaskadérskou show skupiny Crazy day.

Prázdniny nanečisto jsme si opravdu užili a myslím, že se dobře bavili všichni, kteří i přes chladné počasí do areálu Jedličkova ústavu dorazili. Doufáme, že mölkky byly příjemným zpestřením odpoledne a že se brzy zase při nějaké podobné akci potkáme.

Za tým ČSM Pepa a Markéta

 

Krátká reportáž z akce Prázdniny nanečisto ke shlédnutí zde

Foto SCJU z akce brzy zde

—————

Zpět


Kontakt

Český svaz MÖLKKY

Sídlo:
Stranný 39
257 56 Neveklov
IČO - 22758003

Doručovací adresa:
Koniklecová 454/8
634 00 Brno