06.09.2018 04:34

Němci si podmanili Vídeň :-)

V sobotu 1. 9. 2018 se ve Vídni uskutečnilo 2. Otevřené mistrovství Rakouska.  Šampionát se konal v parku Augarten a organizačně ho zajišťoval tým mladých mölkkařů Mölkkings. V soutěži startovalo 25 týmů, které byly rozděleny do čtyř základních skupin. ČR zastupovaly týmy W.W.W., SSZ, Kotrmelky, Tomira, PRORADOST, Mölkky Bystrc I a Mölkky Bystrc II.

Postupový klíč ze základních skupin byl poměrně mírný, když z každé skupiny postupovaly 4 nejlepší týmy do play off (každý odehrál ve skupině s každým soupeřem dvě hry). Bohužel již od rána poměrně silně pršelo, takže celý turnaj odstartoval v kavárně Augarten opožděným zahájením a hrát se začalo až o hodinu později, když déšť ustal. Základní skupiny se podařilo odehrát, i když některá hřiště byla i částečně pod vodou, ale už alespoň nepršelo.

Všechny české týmy si v základních skupinách vedly skvěle a byly na postupových pozicích. Ale opět se blížil déšť, a tak vedení turnaje rozhodlo, že se bude hrát rovnou semifinále a finále. Týmy na druhých místech pak dohrávaly o 5. - 8. místo, atd. Ze skupin tedy postoupili do bojů o příčky nejvyšší z Čechů pouze hráči Tomiry

Tomira tedy svedla v prvním semifinále bitvu s loňskými poraženými finalisty Mölkkynators z Grazu, kteří byli po základních skupinách nejlepším týmem turnaje. Po vyrovnaném boji nakonec slavili vítězství Rakušané a na Tomiru zbyl boj o třetí místo. V druhém semifinále nezaváhal tým Frankenmölkker & friends, který porazil SLG 1. Oba tyto duely se již opět dohrávaly za silného deště, stejně jako ostatní klání o umístění. Nadšení hráčů mölekk bylo tak veliké, že i přes silný déšť se podařilo většinu zápasů dohrát a pohled na hráče mezi kalužemi vody s deštníky a promáčeným oblečením jen dokazoval, že se ve Vídni sešli opravdový milovníci hry mölkky.

Třetí místo se nakonec stalo kořistí týmu Tomira, který si poradil s týmem SLG 1. Finále pak mělo privilegium v tom, že hráči byli schováni pod stanem, ale o to více trpěl rozhodčí a zároveň stavěč (Max), který promokl opravdu až na kost. Finále se stalo tentokrát jasnou kořistí týmu Frankenmölkker & friends, který opět těsně pod vrcholem nechal domácí Mölkkynators. Takže vítěz rakouského šampionátu je tentokrát z Německa.

Po slavnostním vyhlášení proběhlo ještě společné focení s deštníky a loužemi. Tým Mölkkynators nakonec slavil stejně jako loni druhé místo v turnaji a stupínek nejvyšší patřil týmu Frankenmölkker & friends. Cesta domů byla také mokrá, ale hřál nás pocit z pěkného turnaje, který se uskutečnil i přes nepřízeň počasí. Tímto ještě jednou děkuji za skvělou reprezentaci českých mölekk i svazu a věřím, že podobně úspěšně proběhne také český šampionát a pevně věřím, že stupínek nejvyšší obsadí nějaký český tým. Pořadatelům patří díky za pozvání i organizaci, myslím, že mohou být s druhý ročníkem opravdu spokojeni. Věřím, že už trénujete na MČR, protože tam bude opravdu pěkná konkurence. Tak neváhejte a házejte!!!

Za ČSM Pepa Buzek

 

—————

Zpět


Kontakt

Český svaz MÖLKKY

Sídlo:
Stranný 39
257 56 Neveklov
IČO - 22758003

Doručovací adresa:
Koniklecová 454/8
634 00 Brno