27.05.2023 11:17

MISTROVSTVÍ ČR JEDNOTLIVCŮ VE HŘE MÖLKKY + 8. MISTROVSTVÍ POSÁZAVÍ DVOJIC (21. 5. 2023)

Pokud sobota byla skutečně doposud nejteplejším dnem roku, tak neděle naše sluncem spálené pokožky naprosto dorazila. Ne všichni si byli schopni skvěle zorganizované turnaje jednotlivců, dvojic a mixů naplno užít. Většina z nás fungovala jen za pomoci nepřetržitého přísunu alko i nealko kapalin dovnitř i na povrch těla.

Leč zpět k mölkkám. V neděli bývá vždy po Jarní zručské mölce na programu hned několik turnajů najednou: Jednotlivci muži, jednotlivci ženy, dvojice muži, dvojice ženy, smíšené dvojice a pro poražené turnaje „Poslední šance“ jednotlivců a dvojic. Každý si tak zahraje do sytosti. Letos poprvé byly turnaje jednotlivců povýšeny na Mistrovství ČR mužů a žen.

Začalo se nejprve u jednotlivců, kterých bylo pochopitelně nejvíce. Na 25 žen a 40 mužů bylo nasypáno přímo do pavouků podle republikového žebříčku a dosavadních výkonů.

Už od začátku to byla přehlídka neuvěřitelně dramatických duelů, která přinesla mnohé překvapivé výsledky. Do finále se mezi ženami probojovaly Hana Kotrlová (Bílovec HK) a Marcela Volfová (Nic nebude). Semifinále mužů mělo následující složení: Tomáš Lohynský (Dynamo) a Petr Hanyk (SEMTAMŤUK).

Z našeho pohledu byl zajímavý i turnaj mixů, kde do finále postoupili Pavel ŠvandaVerčou Škábovou. A i když neskončili na stupni nejvyšším, odjížděli ze Zruče spokojení.

Na závěr hracího dne zbyla finále Mistrovství ČR jednotlivců mužů a žen. Mezi ženami prokázala zkušenost Hana Kotrlová z Bílovce, když porazila 2:0 zručskou Marcelu Volfovou. Finále mužů bylo o poznání napínavější. Rozhodovala až třetí hra, ve které to ke konci vypadalo, že žádný z borců vyhrát ani nechce. Nakonec se z premiérového titulu radoval Petr Hanyk z Jablonce nad Jizerou.

Konečné pořadí:

Jednotlivci ženy: 1. Hana Kotrlová, 2. Marcela Volfová, 3. Kateřina Blahetová

Jednotlivci muži: 1. Petr Hanyk, 2. Tomáš Lohynský, 3. Pavel Tisovský

Dvojice ženy: 1. Králová-Richterová, 2. Kotrlová-Vrobelová, 3. Blahetová-Burčková

Dvojice muži: 1. Blaheta-Ocásek, 2. Goardou-Ozimý, 3. J. Richter-P. Tisovský

Smíšené dvojice: 1. Fialová-R. Louda, 2. Škábová-Švanda, 3. Volfová-Dragoun

 

—————

Zpět


Kontakt

Český svaz MÖLKKY

Sídlo:
Stranný 39
257 56 Neveklov
IČO - 22758003

Doručovací adresa:
Koniklecová 454/8
634 00 Brno