28.09.2017 19:57

KRÁLOVÉDVORSKÝ KOLÍK „Extreme“ 23. 9. 2017 (z pohledu týmu HAPO)

Na doporučení našich dobrých známých z turnajů mölkky jsme se na poslední chvíli přihlásili na turnaj s dlouhou tradicí ve Dvoře Králové. Původně byla v plánu účast jen dvou členů našeho čtyřčlenného týmu „SEMTAMŤUK“. Proto název „HaPo“. Nakonec jela trojice ve složení Jarmila, Břeťa a Petr. Název však zůstal nezměněn.

Navigace nás spolehlivě dovedla na antukové kurty u tramvaje. Hřiště byla výborně připravená – možná až zbytečně pečlivě vzhledem k tomu, co se mělo odpoledne konat. Pořadatel David Rozsíval, který se staral o organizaci i skvělou zábavu, letos přivítal rekordních 30 družstev! Ocenili jsme také originalitu jmen týmů (viz výsledková listina).



Barevně rozlišených 6 skupin po 5 týmech se pustilo do bojů každý s každým na 2 hry o co nejlepší umístění. V naší fialové skupině nás prověřil jen „Dobrý hod“, který s námi uhrál remízu. To nám zajistilo postup do Zlaté skupiny vyřazovacího pavouka, kde jedna porážka ještě neznamenala konec nadějí na celkové vítězství. Zlepšila se kvalita soupeřů a také výrazně zhoršilo počasí. Déšť neustále sílil a na zpočátku jen vlhké antuce se začaly objevovat kaluže.


Zlaté osmifinále, čtvrtfinále i semifinále pro nás skončilo vždy těsným a mnohdy šťastným vítězstvím. Až ve Zlatém finále nás porazil skvěle hrající domácí tým „Dvě panenky“. Ještě nebylo nic ztraceno: Sestoupili jsme do Stříbrného finále a ten den již potřetí narazili na „Dobrý hod“. Měli jsme namále, ale vyšlo to a my postoupili do Superfinále.


Superfinále ovládl hlavně déšť. Hodně práce dalo najít na vodní ploše antukový ostrov, kde by se dalo hrát. I přes nehostinné podmínky se okolo bazénu shromáždil dav fanoušků a vytvořil atmosféru hodnou finále velkého turnaje.

Oba týmy předváděly (za daných podmínek) vynikající hru. Začínal soupeř. Přesto první hra dopadla lépe pro nás. Druhou hru jsme začali velmi dobře a vytvořili si značný náskok. Avšak po dvou chybách nás soupeř dohnal a nakonec vyrovnal na 1:1. Rozhodující hra snesla ta nejpřísnější měřítka. Obě družstva se překonávala a ani diváci se nenechali zahanbit. Za stavu 40:40 měl soupeř možnost zavřít hodem na vzdálenou desítku za velkou louží. Minul. Břetík ne! Naše radost neznala mezí.

Děkujeme pořadatelům, soupeřům, sponzorům a všem divákům za nezapomenutelný adrenalinový zážitek. Příští rok na shledanou na dalším Královédvorském kolíku. Tentokrát doufejme bez přízviska „Extreme“.

Konečné pořadí turnaje zde:

1) HaPo (SEMTAMŤUK)
2) Dvě Panenky
3) Dobrý hod
4) Trunečci
5) Klokani
6) Čtyřvaječná dvojčata
7) Pražáci
8) Pat a Mat
9) Fridolín tým
10) Na möl
11) Hnědé překvapení
12) PRORADOST
13) Čurybumby
14) Zahoď!to
15-16) Konecchlumáci
15-16) Svilušky
17) Jogurti pod stolem
18) Chmelu zdar
19) MLKK SCKS
20) Postaveni mimo hru
21-24) Dothraki
21-24) Meteorizmus je nemoc
21-24) Vokurky
21-24) X-Team
25) Naplavenina
26) Trdla
27) LOLek a LOLice
28) Chaloupky B
29) Vyhlídka
30) Invalidní sourozenci

—————

Zpět


Kontakt

Český svaz MÖLKKY

Sídlo:
Stranný 39
257 56 Neveklov
IČO - 22758003

Doručovací adresa:
Koniklecová 454/8
634 00 Brno