15.10.2015 12:33

Český svaz MÖLKKY již potřetí v řadě ovládl soutěž v Pasohlávkách, tentokrát zvítězil tým Proradost 1

O víkendu 3. - 4. 10. 2015 se v Mušově pod Pálavou uskutečnila republiková soutěž ve hrách KUBB + WOODBALL + MÖLKKY. Pro nás nejzajímavější byla samozřejmě soutěž v mölkkách. Za ČSM startovaly 3 dvoučlenné týmy. Celkem startovalo 35 týmů. Tentokrát v soutěži nestartovaly zahraniční týmy.

ČSM tedy reprezentovaly 3 kompletní týmy (Proradost 1, 2 a Zatím nevím). Všechna družstva dokázala postoupit po kvalifikačním kole do horní části pavouka. Družstvo Proradost 2 (Pepa a Markéta) skončilo nakonec na pěkném 13. místě.

Ještě lépe si vedla mužstva Proradost 1 (Jarda a Alena) a Zatím nevím (Luboš a Martin). Tým Zatím nevím se zkušeně probil do finále a byl pasován na jednoho z favoritů. Tým Proradost 1 nakonec v dramatické poslední hře uhájil postupové místo před ambiciózním brněnským týmem JaTo Brno i týmem Proradost 2 (i přes nulu v druhé hře bojoval tým do poslední chvíle o postup, ale nakonec skončil ve skupině na posledním místě).

Finále odstartovalo kolem šesté hodiny a vzhledem k rychle se blížící tmě bylo jasné, že se za denního světla nestihne dohrát. Ve finále se střetly celkem čtyři týmy (B&K, Zatím nevím, Proradost 1 a Holky z Bystrce I) tak, že každý zahajoval jednu hru a o celkovém vítězi nerozhodoval počet vítězství, ale součet bodů ze čtyř her. Do finále nejlépe vstoupil tým Zatím nevím, který suveréně kráčel za vítězstvím v první hře, ale ve snaze zavřít přehodil 50 (Martin) a první kolo se ještě velice zdramatizovalo. Hru nakonec zavřel tým Proradost 1, který ale nahrál pouhé dva body na velezkušený tým Holky z Bystrce I (Zdenča a Věra). Tým Zatím nevím nahrál pouhých 27 bodů a tým B&K se dokonce vynuloval. Po dohodě s pořadateli se zbývající tři finálové hry přesunuly na neděli.

Neděli odstartoval opět skvěle tým Proradost 1, který dokázal zavřít druhou i třetí hru, ale přesto měl na Holky z Bystrce I před poslední hrou náskok pouhých 8 bodů. Velice sympaticky si počínal tým B&K, který se po vynulování v první hře snažil hrát s maximálním rizikem.

Nakonec bylo vyvrcholení soutěže opravdu velice zajímavé, Holky z Bystrce I se neustále přetahovaly s týmem Proradost 1 o vedení a zdatně jim sekundoval tým B&K. Naopak tým Zatím nevím se snažil soupeřům hlavně škodit. Nakonec hru dokázal zavřít tým B&K, který ale i přesto skončil na bramborovém čtvrtém místě. Třetí místo si pohlídal tým Zatím nevím. No a celkové vítězství již potřetí v řadě patří týmu Českého svazu MÖLKKY, tentokrát týmu Proradost 1, který za sebou nechal nejlepší mölkkařky z ČASPV o pouhých 9 bodů.

Závěrem bych chtěl poděkovat členům ČSM za vzornou reprezentaci a vítězům pogratulovat ke skvělému úspěchu. Dále mé poděkování patří organizátorům z řad ČASPV za dobře připravený turnaj a všem účastníkům za vytvoření pěkné atmosféry. Víkend to byl podařený a již se moc těšíme na další ročník.

Za ČSM Pepa Buzek

Fotogalerie ČASPV zde

 

—————

Zpět


Kontakt

Český svaz MÖLKKY

Sídlo:
Stranný 39
257 56 Neveklov
IČO - 22758003

Doručovací adresa:
Koniklecová 454/8
634 00 Brno