09.07.2016 11:14

Třináctá mölkka vítězem ČESKO-MORAVSKÉHO poháru za rok 2016

V sobotu 2. července 2016 se od 10:00 hodin v Brně konal Brněnský hod (turnaj ČESKO–MORAVSKÉHO poháru). Pořadatelem akce byl Český svaz MÖLKKY (Leoš Školoud a jeho přátelé). Turnaje se nakonec zúčastnilo 10 soutěžních týmů. Asi největším lákadlem pro diváky byla účast české mölkkové špičky, nechyběli vicemistři ČR (Proradost), haloví mistři ČR a obhájci vítězství (Třináctá mölkka) a letošní mölkková kometa (Tomira).

V soutěži dále startovaly dva týmy Holek z Bystrce nebo tým Jelenice. Ve startovním poli nechyběl také tým SEMTAMŤUK, který letos poprvé absolvoval všechny pohárové turnaje. Startovní pole doplnila trojice kvalitních a zkušených týmu ze Slovenska (PROMÖLKKY 1, 2 a Žmolkky).

Turnaj odstartoval podle harmonogramu. Bylo připraveno celkem 5 mölkkových hřišť (povrch tentokrát antuka). Nejprve se odehrála základní skupina, ve které se potkaly všechny týmy a odehrály spolu dvě duelové hry. Do finále pak postoupily tři nejlepší týmy dle počtu získaných výher. Již v základní skupině se odehrály duely, které byly opravdu nervy drásající a byly k vidění hody i zcela unikátní. Turnaj se odehrával ve zdravém soutěžním duchu, protože šlo opravdu o hodně, a to o umístění nejen na Brněnském hodu, ale zároveň i v ČESKO-MORAVSKÉM poháru.

Do finále se nakonec suverénně dostal tým Třináctá mölkka, který si tak předčasně zajistil vítězství v ČESKO-MORAVSKÉM poháru, neboť jeho největší konkurenti možná trošku překvapivě, ale zaslouženě, nedokázali do finále proniknout. Naopak ve finále opět nechyběl tým Tomira, který tak potvrdil i v jiném složení svou herní kvalitu. A třetím finalistou se stal tým Holek z Bystrce, ale tentokrát netradičně tým II.

Vítězem finále se stal tým, který jako první dokázal vybojovat tři výhry. Vítězem prvních dvou finálových her se staly překvapivě týmy Tomira, resp. Holky z Bystrce II. Diváci trošku začali věřit, že by mohlo dojít k překvapení, ale další tři hry se staly kořistí Třinácté mölkky, a ta tak potvrdila vítězství v ČESKO-MORAVSKÉM poháru a také obhajobu vítězství na Brněnském hodu, když se opírala zejména o výkony, ten den téměř neomylného, Michala Antoše.

Ovšem i přesto, že jsme již znali vítěze, turnaj stále ještě nebyl u konce. Týmy Tomira a Holky z Bystrce II si shodně připsaly po jedné výhře a tak o držiteli druhého místa rozhodl dodatečný duel na dvě vítězné hry. V tomto duelu kraloval tým Tomira, který zvítězil 2:0 a mohl tak slavit druhé místo. Ale i Holky z Bystrce 2 slavily, neboť třetí místo pro ně bylo prvním pódiovým umístěním na turnajích ČMP. Za asistenci při soudcování finále patří dík Petru Hanykovi z týmu SEMTAMŤUK, který stavěl mölkky po celou dobu finále a pomáhal rozsoudit sporné situace.

Po skvělých sportovních výkonech přišel čas na vyhlášení vítězů. Nejprve proběhlo vyhlášení výsledků Brněnského hodu a pak i ČESKO-MORAVSKÉHO poháru pro rok 2016. V poháru se nakonec na skvělé druhé místo vyšvihly Holky z Bystrce I a třetí skončila kometa letošní sezóny tým Tomira. Na první místo zaslouženě vystoupala Třináctá mölkka, která suverénně ovládla tři z pěti pohárových turnajů (vyhrála HMČR v Opavě, turnaj v Dobrušce i v Brně). Klukům patří velká gratulace!!!

Závěrem bych chtěl poděkovat za skvělou organizaci turnaje všem, kteří se o ni jakkoliv zasloužili, členům ČSM za vzornou reprezentaci svazu a všem hráčům za to, že je neodradilo tentokrát slunečné počasí. Již se moc těším na viděnou na 5. ročníku MČR v Černé Hoře nebo na letní Zručské DC LIZE.

Josef Buzek – ač poražený, tak spokojený :-)

PS: Kandidujeme na pořadatelství Mistrovství světa v roce 2017 v Rakovníku.

PPS: Halové mistrovství ČR bude v roce 2017 v Brně.

PPPS: Už připravujeme kalendář turnajů ČESKO-MORAVSKÉHO poháru na rok 2017 a bude to opět jízda. 

—————

Zpět


Kontakt

Český svaz MÖLKKY

Sídlo:
Stranný 39
257 56 Neveklov
IČO - 22758003

Doručovací adresa:
Koniklecová 454/8
634 00 Brno