25.06.2017 22:30

Mistrovství Německa v mölkky z pohledu týmu Bohemia mölkky

Na mistrovství v Německu jsme se moc těšili. Někteří jsme jeli poprvé, někteří už měli z této akce zkušenosti, ale všichni chtěli prodat své schopnosti a nedat kůži zadarmo.

Sobotní schéma hry bylo jasné, v osmi skupinách po osmi týmech hráli všichni vzájemné zápasy. Tuto část turnaje jsme si užili v tom dobrém slova smyslu, jednou nahoru, jednou dolů, sluníčko pražilo celý den a Michal nás jistil ze všech stran…Naši skupinu B jsme dokončili na druhém místě. Pak nastal menší zádrhel - organizátory zklamala výpočetní technika a museli zadat do programu znovu všechny výsledky ze základní části hry. Každý z týmů si čekání užíval po svém…Někteří tančili, někteří se hlasitě povzbuzovali, jiní se soustředili v horkém klidu na postupovou část. Asi po hodině a půl bylo jasno.

Naše „Bohemia“ šla do zápasu se sedmým týmem skupiny G o postup do horních 32.

Zápas se nám povedl, dali jsme 2:0 a sobotní úkol byl splněn.

V neděli jsme odhodlaně začali v souboji o první 16-ku, dali jsme soupeřům 3:1 a v boji o první osmičku jsme se potkali s českým týmem Albi. Po naprosto vyrovnaném zápase se štěstí přiklonilo na stranu soupeřů. Dostali jsme 3:2 a byli hodně zklamaní…Čekaly nás další tři zápasy, nervozita opadla, konečný výsledek – 11. místo. Našim mölkkovým přátelům v Německu jsme ukázali, že v Česku mölkky umíme, nakonec - jedenácté místo ze 64 týmů z Německa a dalších zemí Evropy není vůbec špatné, co myslíte? A už se těšíme na srpen na MS v Rakovníku nejen na hru, ale také na nové přátele, které jsme našli v Erlangenu.

Za tým Bohemia Mölkky (Michal, Zdenka, Tonda, Leoš) zapsala postřehy

Zdenka Všetičková.      

—————

Zpět


Kontakt

Český svaz MÖLKKY

Sídlo:
Stranný 39
257 56 Neveklov
IČO - 22758003

Doručovací adresa:
Koniklecová 454/8
634 00 Brno