11.07.2012 21:20

ČSM na Pařížském mezinárodním Mölkky turnaji - reportáž

Dne 7.7.2012 se zástupci ČS Mölkky Lubomír Vlk a Milan Varga zúčastnili na pařížském mezinárodním turnaji Mölkky. Turnaje se zúčastnili jako hráči smíšených dvoučlenných týmů společně s přáteli ze slovenského svazu Mölkky (SZM).

Turnaj byl rozdělen do osmi skupin A až H, každá skupina měla 13 dvoučlenných týmů. Celkem tedy 104 týmů. Hrálo se systémem každý s každým ve skupině, jedno kolo. Postupový klíč byl, že do dalších bojů postupují ze skupiny první čtyři týmy s největším počtem výher. S přáteli ze SZM jsme celkem utvořili 4 týmy, kdy každý byl v jiné skupině.  Hrálo se na pěkném písčitém povrchu ve sportovním areálu určeného pro hru Petanque u pařížské zastávky metra „Porte de Charenton“. Dva týmy skončily s počtem výher 6, dva s počtem výher 7. Bohužel  i přesto, že pro postup do dalších bojů bylo potřeba alespoň 7 výher, žádný tým nepostoupil dále, protože rozhodovaly vzájemné zápasy a na ty byly naše týmy horší.

Ale i tak byl jednodenní turnaj skvělou zábavou s možností navázání dalších mezinárodních kontaktů s přáteli hry Mölkky.  Po skončení turnaje jsme někteří z naší společné skupiny ČSM a SZM zajeli přímo pod Eiffelovu věž, kde jsme si v parku na krásném travnatém povrchu zahráli Mölkky. K večeru jsme se ještě přemístili k Louvru, kde jsme si také chvíli zaházeli Mölkky na písčitém povrchu přímo před hranolem v Louvru. Bohužel deštivé počasí naši hru předčasně ukončilo.

VLK Lubomír - viceprezident ČSM

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Český svaz MÖLKKY

Sídlo:
Stranný 39
257 56 Neveklov
IČO - 22758003

Doručovací adresa:
Koniklecová 454/8
634 00 Brno